GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM

Vernissage för O.P Singhs utställning "Yanadifolkets kamp för rätten till mat" (48445)

Vernissage för O.P Singhs utställning Yanadifolkets kamp för rätten till mat på Café Hängmattan på Södermalm. Under kvällen bjuder vi på bål och livemusik av bandet POLO och fotografen själv kommer att berätta om utställningen. En underbar fredagshappening, där du förutom att umgås får chansen att lära dig mer om Yanadifolket och FIANs arbete för allas rätt till mat och försörjning!

FIAN Sverige ställer ut foton tagna av fotografen O.P. Singh där vi får följa ursprungsfolket Yanadi, i delstaten Andhra Pradesh i Indien, i deras kamp för rätten till mat. Yanadifolket har genom generationer försörjt sig som fiskare, jägare och samlare, men deras traditionella försörjning hotas allt oftare till följd av skogsavverkning, dammbyggen och industrialisering. Många familjer lider nu av extrem undernäring på grund av förlorade tillgångar och inkomstkällor. FIAN arbetar tillsammans med Yanadifolket för att de ska kompenseras för sin förlust och få stöd i att finna långsiktigt hållbara försörjningsmöjligheter.

Utställningen kommer att finnas på Café Hängmattan under perioden 4-24 juni.

Utställningen presenteras som en del av FIAN Sveriges arbete. Det är en internationell människorättsorganisation som arbetar för att rätten till försörjning ska uppfyllas för alla. FIAN är medlemsbaserad, med medlemmar i över 50 olika länder och jobbar genom att sätta press på beslutsfattare för att stödja dem som utsätts för kränkningar av rätten till mat, till exempel genom internationella blixtaktioner.

Välkomna!

Lokal/plats: Café Hängmattan, Södermannagatan 10
Datum: Fredag den 4 juni 2010
Tid: 19:00 - 22:00
Mer info: Café Hängmattan blog
Mer info: Gå med i GRATIS I STOCKHOLM´s grupp på Facebook HÄR!Ditt namn: * Din e-postadress:
Mottagarens namn: * Mottagarens e-postadress:
Meddelande:


Free spins