GRATIS EVENEMANG I STOCKHOLM

Call to Action: Våld i hederns namn och metoden ”Rum för stöd: ett liv fritt från våld” (125945)

Det pågående våldet rubbar tryggheten i vår vardag och påverkar de flesta människor. Det är nog nu. Tillsammans kraftsamlar vi och möts upp för att stå upp mot våldet. Vecka 49 arrangerar ABF Stockholm temaveckan Call to action, där vi kommer att låta olika perspektiv belysa en gemensam fråga: vad kan civilsamhället göra för att motverka våldet?

Torsdagen 7 december håller Bernardita Nuñez från Terrafem och Åsa Eldén från Uppsala Universitet i ett samtal under rubriken Våld i hederns namn och metoden ”Rum för stöd: ett liv fritt från våld”.

Bernardita Núñez startade Sveriges första kvinnojour för kvinnor med utländsk härkomst, Terrafem, år 2000. Idag är hon verksamhetsledare för Terrafem, en ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans. De bedriver idag bland annat en rikstäckande jourtelefon på mer än 70 språk, en juristjour och skyddsboende och är en feministisk organisation som, i likhet med FN, anser att mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av könsmaktsordningen, en ordning som systematiskt underordnar gruppen kvinnor till förmån för gruppen män.

Medverkande:
Åsa Eldén, sociolog och forskare på Uppsala Universitet
Bernardita Núñez, Generalsekreterare på Terrafem

Tid och plats:
7 december kl. 18:00-18:45.
Palmesalen, plan 1, ABF-huset.

Se hela schemat för temaveckan här: https://abfstockholm.se/call-to-action-en-temavecka-mot-valdet/

FRI ENTRÉ

Lokal/plats: ABF-huset, Palmesalen, plan 1, Sveavägen 41, Stockholm
Datum: Torsdag den 7 december 2023
Tid: 18:00
Mer info: ABF StockholmDitt namn: * Din e-postadress:
Mottagarens namn: * Mottagarens e-postadress:
Meddelande:


casino utan svensk licens